Toekomstdenken: minder bedreigingen, meer opportuniteiten
Contactdag educatie – 7 maart
Toekomstdenken. Een ingewikkelde of onbekende term?
Jammer, want toekomstdenken helpt ons om bewuste keuzes te maken. Met lezingen en werkwinkels helpen we je op weg, zodat ook jij kan starten met toekomstdenken. In je klas of op school, met de deelnemers van je NME-activiteiten of in je job als duurzaamheidsambtenaar.
Een begeleide bijenworkshop op jouw school?
Hoekenwerk met een bijenbordspel en zaadbommen maken? Of samen bijenbloemen planten?
Met deze edu-actieve workshop maken je leerlingen van de 2de of 3de graad van het lager onderwijs kennis met wilde bijen en hun belang voor ons. Onze educatieve gids komt daarvoor naar jouw school.
MOS-café "Ik MOS, jij MOS't, wij MOS'sen" - 28 februari
Hoe krijg je anderen mee aan boord van je MOS-project? Deel je eigen ervaringen en laat je inspireren door MOSsers van andere scholen en onze expert, Bieze Van Wassenhoven.
Infosessie "Drinkable Rivers" - 22 maart
Dit Europees citizen scienceproject onderzoekt de kwaliteit van onze rivieren. Het ultieme doel? Drinkbare rivieren.
Wil jij met je leerlingen de kwaliteit van het water aan de Maas onderzoeken? Deze infosessie bereidt je er helemaal op voor.
Buitenlessen gezocht
Buiten leren heeft veel voordelen. Daarom moedigt MOS leerkrachten aan om met hun leerlingen “buiten te vliegen” om daar les te geven.
Buiten leren vraagt wel om anders lesgeven en de groene omgeving te zien als klaslokaal. Het is niet eenvoudig om zelf nieuwe methodes te ontwikkelen. Maar waarom jezelf heruitvinden als er al materiaal voorhanden is? Geef jij of één van je collega’s al buiten les en wil je dit graag delen? Vertel ons jouw aanpak en vul enkele vragen in. Met jouw input maken we buitenlesfiches die we verspreiden via de website van MOS Vlaanderen of een ander platform.